Åpning av ramadan

24.04.2020

Idag, den 24. april og det er duket for islams hellige måned ramadan. Ramadan-måneden er mest kjent for å være tiden for faste i islams tradisjon. Men det er også tiden for dialog, solidaritet og fredsslutning. Dette og alt det andre fine med ramadan er noe vi i Catalysts og våre mentees har lyst til å fremheve i de kommende ukene. I vårt arbeid møter vi utrolig mange kule mennesker og ungdom med kloke hoder og sterke stemmer.

 

 

 

 

Amin, Kamal, Shaheen, Aicha, Idil, Ghewa, Heva, Sara, Suado, Parsa, Rebar og Wakil er blant ungdommene vi digger og hver tirsdag og fredag den neste måneden vil vi legge ut en post som er forfattet i samarbeid med dem. Postene skal omhandle ulike tema knyttet til ramadan. Gjennom disse postene vil kloke ungdom, alle med ulike forhold til ramadan, dele sine tanker og skrive om hva denne høytiden betyr for dem.

 

Ramadan er navnet på den niende måneden i den islamske kalender, muslimers fastemåned og en av islams 5 søyler. Månedens mål er å markere islamsk identitet på en ganske spesifikk måte ved å inkludere religiøse, etisk-moralske, spirituelle og sosiale elementer. Ramadan er slik av sentral betydning i muslimers liv, både individuelt og kollektivt. 

 

Ramadan har både en religiøs betydning som berører den enkeltes forhold til Gud, og en sosial betydning hvor ens relasjoner til andre mennesker står sentralt. Ritualet i fasten går ut på at Gud, åndelighet og meditasjon kommer før fysiske behov som mat, drikke og sex. Samtidig utviser man solidaritet og medfølelse med andre som kanskje ikke har nok mat. Måneden skal handle om å være spirituelt og sosialt engasjert, samt empati, hjelpsomhet og gavmildhet står sentralt. 

 

Måneden avsluttes med Id, hvor det er tid for få feire. Familie, venner og naboer samles til bønn og et skikkelig festmåltid.

 

Dette var en liten smakebit på temaer som tas opp de kommende ukene. Da gjenstår det bare å si: Ramadan kareem (med ønsker om en sjenerøs ramadan) til alle dere der ute som feirer. 

 

 

 

 

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIn
Please reload

Følg oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
Kontakt oss:
Oslo:
info@catalysts.no
901 33 927
Fredensborgveien 24D, 0177, Oslo
  • Catalysts på Facebook
  • Catalysts på Instagram
  • Catalysts på LinkedIn

Årsrapporter

(PDF)

© 2019 Catalysts